Κεφαλονιά

Κεφαλονιά


Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο. Ένα νησί πασίγνωστο για τις φυσικές αντιθέσεις και το μεσογειακό κλίμα.

1

Πολιτισμός

Η ξένη κατοχή γενικότερα αλλά κυρίως η ενετική κυριαρχία άφησαν το σημάδι τους στο νησί. Ο συνδυασμός της ντόπιας θρησκευτικότητας και των δυτικών επιρροών δημιουργεί έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό που έχει προσφέρει αποτελέσματα τα οποία αποτελούν παραδείγματα των καλύτερων στοιχειών και των δύο πολιτισμών όπως υπέροχα μοναστήρια, χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και μουσική, χρωματοκεντρική τέχνη και παραδόσεις που κρατούν μέχρι σήμερα όπως οι καντάδες.

2

Αξιοθέατα-μορφολογία

Γνωστά αλλά και άγνωστα δείγματα της κεφαλονίτικης ομορφιάς κάνουν κάθε μέρα στο νησί μια ευκαιρία για εξερεύνηση. Επισκέψου παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα μοναδικής φυσικής ομορφιάς και άφησε τα μνημεία ιστορικής κληρονομιάς να σε καταπλήξουν. Οι αιώνες που άφησαν το σημάδι τους στο κεφαλονίτικο έδαφος δεν απεικονίζουν τίποτα λιγότερο από μοναδική γοητεία. Το πέρασμα του χρόνου πάνω από την παραλία του Μύρτου και η εντυπωσιακή μοναδικότητα του σπηλαίου της Μελισάννης παραμένουν μάρτυρες της ομορφιάς που αντηχεί στον χρόνο.

3

Ιστορία

Με ιστορία που ανατρέχει στον Όμηρο, η Κεφαλονιά δεν είναι απλά ένα άλλο ανεκτίμητο ελληνικό διαμάντι. Η ελληνική, ενετική, γαλλική, τουρκική και βρετανική ιστορία της, δημιουργούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό παράδοσης. Ο 20ος αιώνας επεφύλασσε μια επώδυνη έκπληξη για την Κεφαλονιά. Ο γιγαντιαίος σεισμός του 1953 δοκίμασε τις δυνάμεις των Κεφαλονιτών. Ο ντόπιος πληθυσμός κατάφερε να ανοικοδομήσει το νησί και να το κάνει έναν από τους πιο διάσημους ελληνικούς προορισμούς.

4

Κλίμα – Χλωρίδα & Πανίδα

Απόλαυσε την λιακάδα όλο τον χρόνο. Η Κεφαλονιά απολαμβάνει το χαρακτηριστικό μεσογειακό κλίμα με ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Η ηλιοφάνεια στην Κεφαλονιά τυπικά διαρκεί οκτώ ώρες την ημέρα το χειμώνα και 13 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι. Η ηλιοφάνεια και το ζεστό κλίμα την άνοιξη και το φθινόπωρο κάνουν την Κεφαλονιά το ιδανικό νησί. Σπάνια δείγματα χλωρίδας και πανίδας έχουν κάνει σπίτι τους έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της Γης.

5

Κουζίνα

Η Ελλάδα περηφανεύεται για μια από τις καλύτερες κουζίνες παγκόσμια. Στην Κεφαλονιά, η μεσογειακή απλότητα και τα ντόπια υλικά όπως το λάδι, η φέτα, το μέλι (ελάτης και θυμαριού) αλλά και το κρασί προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά αποτελέσματα. Οι ιταλικές επιρροές, οι πολυάριθμες ταβέρνες και η κεφαλονίτικη γαστρονομική δημιουργικότητα έχουν κάνει την Κεφαλονιά δημοφιλή προορισμό για τους απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού.

6

Ανερχόμενη Τοποθεσία

Η Κεφαλονιά είναι αναμφίβολα ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο τουριστικός τομέας παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτος από την δεινή οικονομική κατάσταση που πλήττει την Ευρώπη. Επιδεικνύει έντονη πολιτισμική ζωή, επωφελείται από συχνές και φθηνές πτήσεις από το Ην. Βασίλειο και προσελκύει αναγνωρίσιμες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.